Inspirerende gerechten en wereldse smaken

Een sensatie voor ieder smaakpallet, van een simpele stap en hap tot culinaire hoogstandjes van Michelin-niveau. U vindt het bij Lekker Etten-Leur.

  • Restaurant Het Witte Paard

    Onze verhalen gaan namelijk niet alleen over vroeger en bestaan niet alleen uit woorden. We vertellen ze met onze gerechten, bij het serveren van een nieuwe tripel, prachtige wijn of het aannemen van de jassen. Het maakt niet uit of je alleen komt, met je beste vrienden, collega’s of de hele familie. Voor een uitgebreid diner, een gezellig feest of een luisterend oor. Na vanavond ben je voldaan. Klaar voor het weekend, werk of de volgende stap. Klaar voor morgen.

  • Grof & Fijn Gemalen

    Arjan is de man van de GROF fe stukken vlees, lekkere toppings, BBQ, slowcooked gerechten en gewoon goed eten!

    Mariska daarentegen is de dame van de ver FIJN ing met een hart voor patisserie, vandaar ook de lekkere zoetigheden die elk seizoen weer met de kaart mee veranderen.

  • Havenhuis

    In het karakteristieke pand van de oude zeepfabriek aan de Leurse haven verwelkomen wij u graag voor een ontspannen lunch, een high tea, een verrukkelijk diner of een gezellige borrel op ons terras. Bij Het Havenhuis kunt u gaan genieten van pure gerechten, bereid met de beste streekproducten.

  • Tartaar

    Tartaar een gezellige botanische Brasserie in het centrum van Etten-Leur. Je kunt bij Tartaar ieder moment terecht voor iets lekkers. Steak Tartaar is onze ‘signature dish’ , maar het menu bevat ook heerlijk gegrild vlees van de Green Egg, lekkere visgerechten of vegetarische opties. Je welkom voelen staat bij ons centraal. Kwaliteit én gezelligheid, dat is Brasserie Tartaar.

  • Restaurant Pouwe

    Een restaurant waar goed eten en drinken op de eerste plaats komen. Puur eten bereiden, creëren van gerechten, met oog voor presentatie. Een eerlijke prijs vragen voor de producten die wij leveren, in een unieke sfeer waar zowel zakelijk als privé gegeten kan worden.

  • Molen De Lelie

    Het team bestaat uit 5 molenaars, 2 man voor technische ondersteuning  en 8 vrijwilligers. 

    Om toerbeurt wordt de molen als het even kan iedere woensdag- en zaterdagmiddag in bedrijf gezet. Iedere molenaar heeft natuurlijk zijn eigen verhaal waarom hij verliefd is geworden op het molenaars vak, maar een ding hebben ze gelijk en dat is de liefde voor de Molen, zijn statigheid, de techniek, het zoeven van de wieken, het geluid van de vele houten onderdelen en natuurlijk "De Wind".

  • Wijnjunkie

    Gerlinde heeft haar liefde voor wijn bij Restaurant de Zwaan* gevonden. Daardoor is zij ook bekend met het mooie evenement “Lekker Etten-Leur”. Na jarenlang als sommelier gewerkt te hebben bij diverse restaurants in het hogere segment, heeft zij vorig jaar het roer omgegooid en besloten zich volledig te richten op haar eigen bedrijf Wijnjunkie. Sindsdien is zij freelance sommelier, verzorgt zij proeverijen, trainingen en wijn-spijsdiners. Zoek je nog een mooie fles wijn? Ook dan kun je bij haar terecht.

    Zij staat samen met Grof & Fijn Gemalen op Lekker Etten-Leur. Schuif aan en laten we samen proosten op een onvergetelijke avond vol wijn, eten en gezelligheid!